miercuri, 20 noiembrie 2019

Mosie sinonim

Dicţionar de sinonime , anagrame și paronime. Sinonime pentru moşie. Dictionar de sinonime , definitie mosie : MOȘÍE s. Pământul moștenit de la părinți se numea . Cuvinte cu înțeles apropiat de cuvântul moșie : 1. Definitii si rime ale cuvantului moșie. Găsește definiţia lui logofăt şi sinonime în dicționarele româneşti. Vătaf (la o moşie boierească).


A) ţăran stabilit pe o moșie domnească, boierească sau . Toata a lui nerozieE de la parinti mosie ”. Sensul originar este de mut ( mutus), cuvant utilizat ca sinonim pentru lipsa facultatii de a vorbi. Trecut la fapte (A.Morar). Faza distincta de manifestare a. Are dreptul la terenul altuia. Chirias la mosie (G.Puescu). Scrie cîte un sinonim potrivit contextului pentru cuvintele: Se vor accepta variantele: Negreșit – sigur.


Nu ne-am lovit – nu . Uradalom = mosie = en:Estate , deci nici un caz o cladire. Dupa cate stiu eu, conac = kúria care s-ar putea sa fie sinonim cu udvarház, dar s-ar putea intampla . Dati un sinonim pentru. Mosia Caiuti apartinea lui Raducanu Rosetti I, fiul lui Lascaraschi.


Denumirea de Caiuti ca mosie era sinonim cu Posorcani (sau Posercani). Nastase s-a purtat ca un ciocoi, ca un vataf pe mosie , batjocorind o tara intreaga. Casa CA DI Rajo este situata la o mosie intr-un sat medieval din Italia si detine cele. Zegerien, şi cele ce ţin de ea, aflătoare în comitatul Caraş, în.


Termenul nafacale este sinonim cu cel de leafă şi se referea la salariile . GUESS este sinonim cu stilul glamour la un pret accesibil. Baba, de vreme ce insemneza. Dedină est sinonim cu ocină.


Câşlele şi saelile erau tot adăposturi de vite şi turme de oi, fiind sinonime cu odăile. Numele ar putea veni şi de la ţiganii robi de pe moşie , de la care s-ar fi zis . Cu timpul înþelesul de” mosie ” a devenit sinonim cu “pãmânt. Mosii si strãmosii au fãcut din noi, de-a lungul istoriei “mosneni”, adicã “þãrani . De multe ori, ele sunt considerate sinonime , desi, in realitate, nici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

script type="text/javascript"> atOptions = { 'key' : 'f9d4abb8689fb3b9b9810dc3007e7109', 'format' : 'iframe', 'height' : 90, 'width' : 728, 'params' : {} }; document.write('');

Postări populare